Home arrow Wine production
Wine production

Romania is a traditional wine-growing country with thousands of years of wine-making tradition and history. The art of wine-making was introduced to Romania about 3.000 years ago by the Greek colonialists. According to the legend, Dionysius, the God of wine, was born in the northern part of Thracia, near the Danube River. The place where Vinvico today makes its wines.    

Romania is positioned at the same latitude as France and the specific climatic features are ideal for vine growing. The Romanian vineyards are still treated traditionally and are cut, cleaned and harvested by hand. The crops grow naturally without chemical treatment and at harvest, the grapes are processed with modern technology in order to preserve the taste and flavour in the wines. Fermentation at a controlled temperature, preserves the freshness and fruit of the wine.

Romanian vines include several native varieties like Feteasca Neagra, Babeasca, Grasa and Tamaioasa Romaneasca, which are still grown. French varieties as Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir and Pinot Gris are also grown. Vinvico offers its customers a complex and rich variety of red, white and rose quality wines. A speciality is the delicious sweet dessert wine. In dark cellars, sublime wines are hidden in the "vinoteca" to develop flavour and taste. Tasting a 50 years old dusty bottle of wine, is an unique experience.

All our wines are undergoing a specialised process in our winemaking factory in Constanta, which together with our laboratory and our computerized administrative office represent the factors determining the successful production of our wines. Vinvico has ISO 9001:2008.   

PRODUCTIA DE VIN

Romånia este una dintre importantele tåri producåtoare de vin care dispune de un trecut istoric si o traditie veche de mii de ani. Arta de a face vin a fost intorduså in Romania acum 3.000 de ani de cåtre colonialistii greci. Legenda spune cå Dionysos, zeul vinului si al vitei de vie, s-a nåscut in partea nordicå a Traciei, in tinutul situat la nordul si sudul Dunårii.

Tinutul dintre Dunåre si Marea Neagrå a fost si este in continuare ideal pentru cultivarea vitei de vie. Regiunea Dobrogei este caracterizatå prin tinuturi calcaroase cu veri uscate si insorite care adaugå un caracter aparte vinurilor obtinute. Climatul este cel care influenteazå in mare måsurå caracteristicile de bazå ale solului. In zona Dobrogea iernile sunt in general blande, lunile de varå sunt cålduroase, iar toamnele sunt lungi si ploioase, repezentand conditii optime pentru maturarea strugurilor.

Relieful - prin succesiunea de terenuri plane si coline, asigurå luminozitate si cåldurå din belsug, oferind conditii ideale pentru cultivarea vitei de vie roditoare si producerea vinurilor de calitate. Cele douå podgorii - Istria Babadag si Oltina dau vinuri ce ocupå loc de frunte in sortimentul vinurilor romanesti. In conditiile climatului uscat din Dobrogea, viile se simt bine in apropierea intinderilor de apå, gåsind aici o atmosferå mai umedå si un surplus de luminå.  

De pe urma invecinårii cu Marea Neagrå profitå centrele viticole Tariverde, Mihai Viteazu, Chirnogeni, in timp ce viile de la Cernavodå, Aliman, Oltina si Ostrov trag foloase dupå aproprierea Dunårii. Podgoriile sunt ingrijite in mod traditional, tåiate si curåtate prin intermediul muncii manuale. Strugurii sunt procesati cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a påstra cele mai alese arome. Fermentatia la o temperaturå atent controlatå påstreazå prospetimea fructului din vinurile albe. Dupå fermentatie, vinurile rosii sunt invechite in butoaie de stejar pentru 1-3 ani, iar de abia dupå aceea sunt imbuteliate. 

Vinurile imbuteliate de Vinvico se remarcå printr-o fructozitate bunå a soiurilor. Viile scåldate de soare si vecinåtatea cu Marea Neagrå, fac ca soiurile cultivate så obtinå vinuri cu tårie destul de mare.